Addiko bank Slovenija

Addiko bank Slovenija

addiko

Opis banke Addiko

Addiko Bank Slovenija je del bančne mreže oziroma krovne družbe Addiko Bank AG, ki ima ključne trge poleg Slovenije še na Hrvaškem, v Srbiji, Črni Gori ter v Bosni in Hercegovini. Sedež te krovne družbe je na Dunaju, v Avstriji. 11. julija 2016 je Hypo postal Addiko Bank, česar pa komitenti Hypo banke niti niso nujno opazili, saj so zanje vse storitve še naprej delovale nemoteno. Addiko bank se osredotoča na zagotavljanje kakovostnih storitev, ki jih njihove stranke dejansko potrebujejo. Pri tem so v ospredju učinkovitost, enostavnost in dostopnost. Addiko Bank bi rada postala sinonim za bančništvo, ko je uporabniku prijazno in kakovostno. Pri Addiko Bank so se odločili tudi, da bodo raje počeli manj stvari odlično, kakor veliko stvari povprečno oziroma dobro. Svojim komitentom zato ne nudijo vsega, ampak le tiste storitve, ki jim prinašajo veliko dodatno vrednost. Velik poudarek namenjajo tudi učinkovitosti in krajšim čakalnim vrstam. Strankam želijo omogočiti jasne, razumljive in neposredne storitve. Na ta način želijo komitentom tudi poenostaviti sprejemanje sicer pomembnih finančnih odločitev. Addiko Bank želi komitentom torej nuditi enostavno, jasno in neposredno bančništvo.

Kratka zgodovina banke Addiko

Addiko Bank se je pred 11.7.2016 imenovala Hypo. Od marca leta 2014 je bila v 100% lastniškem deležu Addiko Bank AG, ki ima sedež na Dunaju v Avstriji. Pred letom 2014 je bila Addiko Bank v 100 % lasti Avstrijske države, konec leta 2014 pa sta Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) in ameriški sklad Advent International podpisala sporazum za nakup Hypo mreže po Evropi. S preimenovanjem iz Hypo v Addiko se je banka najverjetneje želela znebiti obremenilne zgodovine, ki je bila zaznamovana s sumi oškodovanja in sodnimi procesi proti nekdanjim vodilnim pri banki Hypo.

Lastniški delež Addiko Bank

Od 30.9.2009 je bila Addiko Bank v 100 % lastništvu Hypo Alpe-Adria-Bank International AG. Lastnica te družbe je bila avstrijska država. 30.3.2014 se je na ravni skupine izvedlo prestrukturiranje in izveden je bil prenos delnic iz Hypo Alpe-Adria-Bank International AG na SEE Holding AG. Slednji se je 30.10. preimenoval v Hypo Group Alpe Adria AG.

22.12.2014 sta Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) in ameriški sklad Advent Inernational podpisala sporazum za nakup Hypo mreže v JV Evropi, kar je postalo pravnomočno 16.7.2015. Od 30.3.2014 je Addiko banka v 100 % lasti Addiko Bank AG.

Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani