Varčevalni računi pri NKBM

Varčevalni računi pri NKBM

varčevalni račun nkbm

Varčevanje z odpovednim rokom (VOR)

Varčevanje z odpovednim rokom (VOR) je oblika varčevanja na knjižici ali računi, pri katerem denar varno naložimo za krajše časovno obdobje. Pri takšnem varčevanju lahko poljubno polagamo denarna sredstva. Odpiranje in vodenje tega računa je pri banki brezplačno, tako da ni dodatnih stroškov, ki bremenijo vlagatelja. Vlagatelj tudi sam izbere odpovedni rok, ki je lahko nad 31, 91, 181 ali 365 dni. Ko so sredstva vložena v VOR, so posledično tudi nepreklicno vezana za izbrano dobo odpovednega roka (sredstev torej ne bomo imeli na razpolago pred iztekom tega roka).Vsako izplačilo oziroma prenos na vpogledni račun je potrebno banki pravočasno najaviti v skladu z dogovorjenim odpovednim rokom. Če imamo tako npr. sklenjen odpovedni rok 31 dni, bo od dneva preklica varčevalne knjižice potrebno počakati, da se izteče to časovno obdobje in šele po izteku odpovednega roka bomo dobili denarna sredstva na razpolago (običajno na transakcijski račun).

Ta oblika varčevanja je dobra izbira predvsem, ko želimo varčevati za določen čas oziroma za določen cilj. Pri banki ne postavljajo nobenih limitov glede zneskov pologa, tako da lahko varčujemo in poljubno polagamo denar, ko imamo kakšen denarni presežek. Sredstva lahko polagamo na bančnem okencu oziroma tudi preko spletnega poslovanja Bank@Net. Nova KBM nudi tudi možnost varčevanja z odpovednim rokom v nekaterih tujih drugih valutah, kot so avstralski dolar (AUD), kanadski  dolar (CAD) ter v funt šterling (GBP).

V naslednji tabeli so prikazane obrestne mere za varčevanja z odpovednim rokom za 2015 (Vir:http://www.nkbm.si/vor)

EUR – Spremenljiva obrestna mera
Obdobje Nominalna letna obrestna mera
31 dni 0,10%

 

EUR – pripis obresti
Obdobje Obrestna mera
91 dni 3 mesečni Euribor – 0,05%
181 dni 6 mesečni Euribor + 0,00%
365 dni 12 mesečni Euribor + 0,05%

 

EUR – izplačilo obresti
Obdobje Nominalna letna obrestna mera
31 dni 0,10%
Obdobje Obrestna mera
91 dni 3 mesečni Euribor – 0,05%
181 dni 6 mesečni Euribor + 0,00%
365 dni 12 mesečni Euribor + 0,05%

 

Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani