5 načinov, da privarčujete za dopust

5 načinov, da privarčujete za dopust

varcevanje za dopust

Vsakdo izmed nas si želi oditi na počitnice oziroma dopust. Nekateri sanjajo o morju, spet drugi o eksotičnih deželah na drugi strani sveta, nekateri prisegajo na gorski oddih, spet drugi si želijo raziskovati svetovne prestolnice in mesta. Ne glede na to, kam najbolj vleče vas, je nesporno dejstvo, da dopust vas in vaše najdražje stane nekaj denarja. Predstavljamo vam nekaj preprostih trikov, kako na enostaven in neboleč način privarčevati dovolj denarja za prijeten dopust!

5. Imejte nadzor nad bančnimi karticami!

Plačevanje z bančnimi karticami je sicer sila enostavno, a zlahka tudi dokaj nepregledno. Če ste izjemno urejena oseba, potem vam poslovanje z bančnimi karticami in vodenje evidence o porabi najbrž ne predstavlja težav. Če pa vam to ne gre ravno dobro od rok, potem je ključno, da se čim prej organizirate in prevzamete nadzor nad bančnim poslovanjem v svoje roke. To je najlažje storiti tako, da shranjujete vse bančne izpiske pri nakupih in dvigih gotovine ter jih nato vpišete v tabelo in si tako vodite lastno evidenco. Na tak način boste hitro ugotovili, kateri odhodki so bili povsem nepotrebni in kje bi lahko nekaj privarčevali.

4. Zmanjšajte nepotrebne stroške

Nepotrebni stroški so seveda pri vsaki osebi različni. Pri nekaterih je to več kav dnevno, spet pri drugih cigarete, nekateri se najlažje odrečejo slaščicam itd. Najlažje vam bo, če boste kot nepotreben strošek opredelili nekaj, kar je morda tudi škodljivo za vaše zdravje oziroma je zgolj nepotrebna razvada. Na tak način vam bo izboljšanje počutja in zdravja dodatna motivacija. Toda takšno varčevanje je smiselno samo pod pogojem, da denar, ki bi ga sicer porabili za na primer kavice, tudi v resnici dajete na stran oziroma ga privarčujete. Le na tak način bo dopust še korak bližje.

3. Tudi 5 evrov na mesec lahko naredi spremembo!

Čeprav se zdi 5 evrov majhna vsota denarja, pa po drugi strani lahko na daljši rok na tak način privarčujete dovolj, da si s privarčevanim denarjem na primer pokrijete stroške bencina na dopustu. Seveda je učinek večji, če si lahko privoščite na stran dajati večje vsote denarja. Ne glede na to, koliko boste lahko varčevali pa je bistveno, da privarčevani denar hranimo na posebnem računu ali mestu, da ga pred dopustom ne porabimo za kaj drugega.

2. Podcenjuj prihodke in precenjuj stroške

Vselej je bolje pričakovati manjše prihodke in večje odhodke, saj si le na tak način lahko naredimo zares vzdržen finančni plan. Prihodki, ki jih načrtujete, naj bodo realistični – nikar svoje počitniške destinacije ne izbirajte na podlagi bonusa, ki bi ga morebiti letos lahko dobili na svojem delovnem mestu za svoje delo. Prav tako si pri stroških raje vzemite nekaj rezerve, saj nikoli ne veste, kakšni nepričakovani odhodki so še pred vami.

1. Nikoli ne bodi tako bogat, da bi kupoval prepoceni!

Kupujte poceni, toda nikoli na račun kakovosti izdelkov, saj boste na koncu na dolgi rok za iste izdelke porabili več denarja, kakor če bi na začetku kupili enega kvalitetnega, a nekoliko dražjega. Je že res, da je včasih tistih nekaj sto evrov razlike med istimi izdelki velik finančni zalogaj, a gotovo je bolje enkrat plačati malo več, kakor večkrat manj in na dolgi rok gotovo precej več.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani