AvtoKredit in obrestne mere pri NLB

AvtoKredit in obrestne mere pri NLB

avtokredit

AvtoKredit pri NLB je posebna vrsta kredita, ki je namenjena polnoletnim fizičnim osebam, ki potrebujejo denarna sredstva za nakup motornega vozila. Poleg vseh motornih vozil se pod namen za pridobitev tega kredita štejejo tudi nakupi motornih plovil.

Ta kredit so pri NLB ustvarili po meri za tiste, ki si v bodoče želijo kupiti novo vozilo ali plovilo, zato ima NLB AvtoKredit tudi posebne pogoje in prednosti v primerjavi z drugimi vrstami kreditov. Ena teh prednosti so enotne in ugodne obrestne mere ter višina kredita, ki ga lahko pridobite. Ob ustrezni plačilni sposobnosti lahko namreč kreditojemalec pokrije celoten nakup z zneskom kredita. Tudi stroški zavarovanja kredita so v tem primeru ugodni in konkurenčni, poleg tega pa imajo redne stranke NLB tudi možnost pridobitve kredita brez zavarovanja.

AvtoKredit se mesečno odplačuje preko NLB osebnega računa, medtem ko je višina kredita, ki ga lahko stranke NLB vzamejo, odvisna od raznih faktorjev, kot so odplačilne sposobnosti kreditojemalca, oblika zavarovanja, doba odplačila in znesek računa oziroma predračuna. Običajno za preverjanje in ugotavljanje plačilne sposobnosti vpliva predvsem višina veljavne plače kreditojemalca, saj je le-ta tudi podlaga za pridobitev kredita. AvtoKredit lahko pri NLB običajno vzamete z odplačilno dobo najmanj 13 mesecev oziroma največ 5 let. Z banko se natančneje dogovorite za višino mesečne obveznosti ter končno dobo odplačevanja. Obrestne mere za ta kredit so spremenljive in se upoštevajo na 6-mesečni EURIBOR. Obrestne mere in stroške kredita, ki veljajo za posamezen mesec, prikazuje spodnja tabela.

OBRESTNE MERE ZA NLB AVTOKREDIT 2015
Kredit s spremenljivo obrestno mero
ObdobjeObrestna mera (6-mesečni Euribor) %
1-5 LETEURIBOR + 4,05 %
Stroški odobritve kredita
1,50 % od zneska odobrenega kredita

(min. 55,00 – max. 155,00 eur)

 

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani