Dolgoročni depoziti in obrestne mere pri Banki Koper

Dolgoročni depoziti in obrestne mere pri Banki Koper

depoziti banka koper

Dolgoročni depoziti so daljše in varne naložbe, ki vam po izteku določenega časovnega obdobja zagotavljajo določen donos in so najboljša izbira za tiste, ki želijo svoja denarna sredstva dolgoročno obrestovati (ter jih za daljše obdobje ne bodo potrebovali).

Prednosti teh depozitov so predvsem ugodnejše in višje obrestne mere kot pri kratkoročnih depozitih, glavna slabost pa je daljše obdobje, v katerem s sredstvi ne bomo mogli razpolagati. Sklenjene pogodbe dolgoročnih depozitov pri Banki Koper lahko sicer prekinete, vendar le v izjemnih primerih, ki so vnaprej določeni v pogojih o predčasni prekinitvi pogodbe. Vezana sredstva se vam s časom obrestujejo po dogovorjenih in veljavnih obrestnih merah banke. Dolgoročni depoziti pri Banki Koper so lahko depoziti s fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Pri spremenljivi obrestni meri je potrebno upoštevati dejstvo, da se bo lahko v času vezave spreminjala in ne bo ostala ista kot je bila na dan sklenitve depozita. Vsekakor pa vas banka v primeru znižanja obrestne mere obvesti 30 dni pred pričetkom njene veljavnosti. Denarna sredstva lahko pri banki vežete v domači valuti (evro), ameriških dolarji ali švicarskih frankih.

Dolgoročne depozite pri Banki Koper lahko sklepate za minimalno obdobje enega leta in več. Daljše, kot bo časovno obdobje vezave in višji kot bo investiran znesek, višje in boljše bodo posledično tudi obrestne mere, ki bodo vplivale na končni donos vaše vezave. Obrestne mere za dolgoročne depozite pri Banki Koper (tako s fiksno kot s spremenljivo obrestno mero) prikazuje spodnja tabela. (Vir: http://www.banka-koper.si/Fizicne_osebe/Pripomocki/Obrestna_mera_banke)

OBRESTNE MERE ZA DOLGOROČNE DEPOZITE BANKE KOPER

OKTOBER 2015

Depoziti z nominalno fiksno obrestno mero
OBDOBJE DEPOZITAZNESEK (eur)OBRESTNA MERA %
1-2 letiDo 20.000,000,65
1-2 letiNad 20.000,00 do vključno 50.000,000,70
1-2 letiNad 50.000,000,70
2-3 letvsi0,90
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani