Predstavitev kartice American Express

Predstavitev kartice American Express

american express kartica

Kaj je kartica American Express?

Kartica American Express je bančna kartica, namenjena plačevanju vsakodnevnih stroškov in lastniku omogoča fleksibilnost ter smotrno porabo finančnih sredstev. Mnogi se za takšno kartico odločijo zaradi njene varnosti, prepoznavnosti in zanesljivosti. American Express kartica je namreč povsod prepoznavna in tudi sprejeta. Kartica na številnih slovenskih prodajnih mestih nudi tudi obročno odplačevanje. Račune je s kartico mogoče poravnati vsak mesec na isti dan (8/18/28), in sicer bodisi z univerzalnim plačilnim nalogom (UPN) ali pa s SEPA (direktna obremenitev računa). Za kartico se plačuje letna članarina. Za plačevanje stroškov iz tujine banka preračuna tujo valuto v evre.

 

S kartico American Express je mogoč dvig gotovine na bankomatih Banke Koper in v poštnih poslovalnicah PBS Slovenije, v tujini pa na bankomatih in bančnih poslovalnicah, ki imajo oznako kartice American Express. Mogoče je naročiti tudi dodatno kartico za najbližje družinske člane.

Ugodnosti kartice

  • Nezgodno zavarovanje na potovanju do vrednosti 10.000 eur (za vsa potovanja, katere plačamo s kartico American Express).
  • Mesečne ugodnosti na več prodajnih mestih (za tujino – American Express Selects).
  • Plačevanje na obroke brez obresti pri številnih trgovcih.
  • Vse dni v letu, vse ure dnevno je strankam na voljo služba za uporabnike (za preverjanje porabe na kartici, preklic izgubljene/ukradene kartice, pridobivanje informacij o kartici).
  • Storitev Potovalna asistenca po celem svetu (zdravstvena, pravna, informacijska pomoč).

Vrste kartice American Express

Poznamo tri različice kartice American Express:

  • American Express Card
  • American Express Gold Card
  • Petrol Klub American Express Card

Komu je namenjena American Express Gold Cart?

Ta prestižna kartica je namenjena ljudem, ki radi veliko potujejo in so družbeno zelo dejavni. Zanje je na voljo kartica, ki zagotavlja varnost, hkrati pa jim zagotavlja najbolj vrhunske storitve kjer koli in kadar koli. Kartica lastnikom ponuja storitev Zlata Potovalna asistenca po celem svetu, v katero so vključene asistenčne storitve nujnega povratka domov, urgentnega zdravstvenega prevoza, nujnega potovanja zaradi nezgode, ipd.

Komu je namenjena Petrol Klub American Express Card?

Gre za kombinirano kartico, ki v sebi združuje najboljše karakteristike dveh matičnih kartic. Kartica je namenjena vsem, ki želijo uporabno, varno in zanesljivo kartico. Ta kartica omogoča tudi nakup kurilnega olja na obroke pri Petrolu, ki se pretvori v Zlate točke, katere se samodejno seštevajo na kartici. Več točk pomeni več ugodnosti pri nakupu izdelkov in storitev iz Petrol klub kataloga.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani