Krediti pri Sberbanki d.d.

Krediti pri Sberbanki d.d.

stanovanjski kredit sberban

Pri Sberbanki d.d. vam ponujajo različne vrste kreditov, in sicer stanovanjske, različne namenske potrošniške kredite, gotovinske, hitre kredite, kredite s fiksno obrestno mero ter kredite pri posredniku. Njihove prednosti so predvsem v tem, da lahko kredite najamejo tudi nekomitenti, vendar so obrestne mere in zavarovalne premije nižje za komitente banke. Ponujajo 100-odstotno financiranje nakupa nepremičnine ali avtomobila, izbirate pa lahko med različnimi oblikami zavarovanja kredita, in sicer z nepremičnino, zavarovalnico, depozitom, vrednostnimi papirji ali s porokom. Za stanovanjske kredite je odplačilna doba do 360 mesecev, za potrošniške pa do 240 mesecev. Natančneje si bomo ogledali stanovanjski kredit.

Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit je namenjen za nakup, gradnjo ali obnovo stanovanja, hiše, počitniškega objekta, … Porabite ga lahko tudi za nakup in opremljanje stavbnega zemljišča, rekonstrukcijo nepremičnine, prav tako pa lahko sredstva kredita namenite za izplačilo solastnikov, zakonskega partnerja ali dedičev nepremičnin.

Kot že rečeno, kredite lahko pri Sberbanki najamejo tudi nekomitenti, vendar pa so obrestne mere nižje za komitente – to velja tudi pri stanovanjskem kreditu. Odplačilna doba pri kreditu, ki ga zavarujete z zastavo nepremičnine, je lahko do 30 let, medtem ko lahko pri kreditu, zavarovanem s plačilom zavarovalne premije, znaša do 15 let.

Prednost stanovanjskega kredita je tudi, da ga lahko za isto nepremičnino najame več oseb, npr. partnerja, starši itd. Delež pridobljenega kredita za prenovo in gradnjo nepremičnine se lahko izplača v gotovini, sredstva pa so lahko črpana tudi postopoma, brez računa ali predračuna. Takoj, ko banka omenjeni kredit odobri, se znesek le-tega nakaže na izbran transakcijski račun, naj si bo račun prodajalca nepremičnine, izvajalca gradbenih dela itd.

Pri preverjanju kreditne sposobnosti pri Sberbanki vam lahko upoštevajo poleg plače ali pokojnine tudi vse ostale dokazljive prihodke, kot so najemnine, ki jih prejemate iz naslova oddajanja nepremičnine, razni prilivi avtorskih ali honorarnih del in podobno.

Če se odločite za najem stanovanjskega kredita pri Sberbanki, pojdite do najbližje poslovalnice, kjer vas bodo prosili za veljaven identifikacijski dokument, vašo davčno številko, zaposleni nesite s sabo zadnje tri plačilne liste, upokojenci pa zadnji dve originalni obvestili Zavoda za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje. Nekomitenti morate dostaviti tudi zadnja dva originalna bančna izpiska prometa na transakcijskem računu.

Izpolniti morate vlogo za odobritev kredita, glede na namen financiranja pa je potrebna še kakšna dodatna dokumentacija, in sicer morate kot zavarovanje oziroma dokazilo o namembnosti financiranja na primer za nakup nepremičnine dostaviti tudi podpisano in overjeno (s strani notarja) kupoprodajno pogodbo s plačanim davkom, izpisek iz zemljiške knjige, ki ne sme biti starejši od 14 dni ter mapno kopijo.

Pri vlogi za kredit z namembnostjo financiranja gradnje ali prenove nepremičnine pa potrebujete pravnomočno gradbeno dovoljenje ter vse ostalo, kar smo omenili že pri prejšnjem financiranju. O vsej potrebni dokumentaciji, ki jo je potrebno priložiti vlogi, vas bodo seveda obvestili zaposleni v Sberbanki.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani