NLB Varčevalni račun

NLB Varčevalni račun

nlb varčevalni račun

Običajno se ljudje delimo na tiste, ki radi hitro zapravljajo ves zaslužen denar, in druge, ki z mislijo na prihodnost raje varčujejo svoja denarna sredstva za razne namene. Pri NLB lahko slednji dobite dobro in preprosto obliko varčevanja, kjer poljubno polagate želene vsote denarja in tako varčujete z višjo obrestno mero, kot vam to omogoča osebni račun.

NLB varčevalni račun je pripravljen prav zato, da lahko stranke NLB poljubno varčujejo z bolje obrestovanim načinom. Za razliko od depozitov je ta oblika varčevanja ugodnejša iz vidika razpolaganja z denarjem, saj sredstva ne bodo vezana za daljše obdobje in so strankam na razpolago v krajšem času (dvige večjih zneskov med 1.000 in 25.000 € je potrebno napovedati vsaj dva delovna dneva prej). Prednosti varčevalnega računa so predvsem stimulativna obrestna mera za sredstva v EUR ter možnost dviga poljubnega zneska v evrih do minimalnega stanja (100 €) po določenem obdobju. Na tem računu lahko varčujete tudi v drugih valutah (obrestne mere so nekoliko drugačne, več v tabeli), prej omenjenih omejitev za dvig poljubnega zneska pa pri tujih valutah ni. Ostale prednosti tega računa so še brezplačno vodenje ter možnost takojšnje prekinitve računa ob pogoju, da vsak polog v evrih odleži vsaj 7 dni (za pologe v drugih valutah te omejitve ni).

Varčevanje na tem računu si lahko pri NLB zagotavljate tudi s pologom trajnih nalogov iz vašega osebnega računa ter s prenosi sredstev preko NLB Klika in NLB Teledoma. Stanje na računu lahko preverite kadarkoli, drugače pa vas banka obvešča o stanju in prometu z izpiskom ob zaključku vsakega tromesečja. Ta račun je sicer namenjen tudi nerezidentom, stranke NLB pa lahko varčujejo v naslednjih valutah: evro (EUR), švicarski franki (CHF), ameriški dolarji (USD), kanadski in avstralski dolarji (CAD in AUD), angleških funtih (GBP), japonskih jenih (JPY), švedskih in norveških kronah (SEK, DKK, NOK), madžarskih forintih (HUF) ter hrvaških kunah (HRK).

Obrestna mera za Varčevalni račun NLB je spremenljiva, kar pomeni, da lahko s časom raste ali pada glede na poslovanje banke. Trenutne obrestne mere za ta račun v evrih in tujih valutah lahko vidite v spodnji tabeli.

VARČEVALNI RAČUN OBRESTNE MERE NLB

2015

SPREMENLJIVA OBRESTNA MERA  %

EUR 40% 6 mesečni Euribor0,02
AUD, CAD, SEK, GBP, HRK, DKK, NOK, JPY, HUF0,02
CHF, USD0,01

 

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani