Osebni računi pri NLB

Osebni računi pri NLB

osebni račun nlb

Ena glavnih bančnih storitev, ki jih nudi NLB (tako kot vse ostale banke) je seveda odprtje osebnega bančnega računa, kjer lahko razpolagate s svojim denarjem in opravljate razne bančne transakcije in storitve. Pri NLB lahko odprte različne osebne račune, ki vam nudijo posebne storitve in se razlikujejo predvsem glede na vaš status. Na voljo imate klasičen račun (ki si ga bomo tudi natančneje pogledali), srebrn račun (namenjen upokojencem) ter še zlat, študentski, osnovni račun itd.

Klasični osebni račun pri NLB je namenjen vsem, ki si želijo preprostega in varnega urejanja njihovih vsakodnevnih denarnih storitev. Ta račun vam omogoča dvigovanje denarnih sredstev na bankomatih do 450 € dnevno, medtem ko je osnovni limit 300 €. Dodatne prednosti in lastnosti tega računa so še: možnost uporabe izrednega limita, uporaba storitve NLB Plus za avtomatski prenos sredstev med računi, plačevanje obveznosti prek trajnih nalogov in direktnih obremenitev ter SDD (direktne obremenitve SEPA), možnost prejemanja varnostnih SMS sporočil, uporaba računa v različnih mednarodnih valutah, bančna pomoč v državah, kjer poslujejo banke NLB Skupine (NLB Welcome), spletno nakupovanje in še mnogo drugih prednosti, ki jih pri NLB navajajo za ta račun.

Za opravljanje vseh bančnih storitev lahko računate tudi na veliko mrežo poslovalnic v Sloveniji, ki vam jih nudi NLB, saj lahko tako lažje opravljate vse storitve in imate praktično povsod na voljo poslovalnice, ki so vam lahko v pomoč oziroma kjer lahko dobite razne informacije, ki vas zanimajo.

Kartica BA Maestro

Z odprtjem osebnega računa (klasičnega) dobite mednarodno kartico BA Maestro, ki vam omogoča brezgotovinsko plačevanje in dvig denarja na bankomatih doma in v tujini. S to kartico lahko po lastni volji in enostavno razpolagate z denarjem na vašem bančnem računu. Dvig gotovine na bankomatih skupine NLB je za imetnike kartice brezplačen. Za dvigovanje gotovine na bankomatih drugih bank, pa so pogoji ugodni in provizija nizka. Ta kartica lastnikom omogoča tudi brezstično plačevanje. Za odprtje klasičnega osebnega računa potrebujete davčno številko in veljaven identifikacijski dokument.

Za odpiranje omenjenega računa in pridobitev kartice BA Maestro lahko naletimo na razne stroške, ki se morda s časom spreminjajo. V naslednji tabeli si bomo pogledali trenutne cene, ki veljajo pri NLB za opisan klasičen račun (Vir: http://www.nlb.si/klasicni-racun#z2).

STROŠKI STORITEV IN DELNI CENIK NLB ZA OSEBNI (KLASIČNI) RAČUN
Mesečno nadomestilo za vodenje računa2,22 eur
Obrestna mera za letno pozitivno stanje0,01 %
Nadomestilo za otvoritev vsakega naslednjega računa42,65 eur
Odobritev limitaMin 11eur
STROŠKI KARTICE BA MAESTRO
Predčasna izdaja kartice6,85 eur
Dvig gotovine na drugih bankah v SLO in državah EU0,53 eur/dvig
Dvig gotovine na POS terminalih drugih bank (min-max)2,20 – 23 eur
Vpogled na stanje na računu na drugih bankomatih0,34 eur

 

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani