Primerjava računov pri Banki celje

Primerjava računov pri Banki celje

primerjava računov banka celje abanka

Banka Celje, danes združena v Abanko d.d., ponuja več različnih transakcijskih računov, ki so namenjeni različnim skupinam uporabnikov.

Otroci in najstniki do 15 let lahko odprejo Najstniški račun, pri katerem je vodenje računa brezplačno, prilivi pa so lahko občasni. Za odprtje tega računa pri banki zahtevajo prisotnost starši, ki sopodpišejo pogodbo o poslovanju. Najstniški račun nima limita in ne omogoča uporabe Klika.

Študentski račun je namenjen vsem študentom in dijakom do 27. leta starosti, nakazujejo pa se lahko redna ali občasna nakazila. Tudi ta račun je brez stroškov vodenja, limit pa je v obsegu od 100 do 250 €. Prav tako je možno tudi elektronsko poslovanje s pomočjo Klik-a.

Za vse ostale prejemnike občasnih prilivov, ki ne spadajo v zgornji skupini, v Abanki d.d. ponujajo standardni račun, kateri se od ostalih razlikuje v tem, da stroški vodenja znašajo 1,35 € na mesec. Tudi pri tem računu ni limita, lahko pa uporabljate spletno bančništvo s pomočjo aplikacije Klik.

Tisti, ki so redno zaposleni, in zasebniki, lahko pri Banki Celje, združeni z Abanko, odprejo Temeljni račun, na katerega se nakazujejo redni prilivi, stroški vodenja pa znašajo 2,15 € mesečno. Limit znaša 150 € in tudi pri tem računu je omogočena uporaba spletne poslovalnice.

Zlati račun je za vse stranke z višjo boniteto in rednimi prilivi. Stroški vodenja so pri tej obliki računa najvišji in znašajo 3,28 € na mesec. Znesek limita pa znaša 1.300 €. Vsem imetnikom Zlatega računa je omogočena uporaba elektronskega bančništva.

Banka Celje – Abanka d.d. ponuja še dve vrsti računa, in sicer Seniorski račun, ki je namenjen vsem upokojencem in katerega vodenje znaša 1,65 € na mesec, limit pa je možen v znesku 150 €, ter Račun nerezidenta, katerega lahko pri banki odprejo vsi nerezidenti z rednimi ali občasnimi prilivi, vodenje tega računa pa znaša 2,20 € mesečno. Limita ni, prav tako pa nerezidentom tudi ni omogočeno spletno poslovanje.

(Vir)

RAČUNKOMU JE NAMENJENPRILIVISTROŠKI VODENJALIMITKLIK
Najstniški računnajstniki do 15 letobčasnibrez stroškovne
Študentski račundijaki in študenti
do 27 let
redni ali
občasni
brez stroškovod 100 €
do 250 €
da
Standardni računprejemniki občasnih prilivovredni ali
občasni
1,35 € / mesecda
Temeljni računredno zaposleni in
zasebniki
redni2,15 € / mesec150 €da
Zlati računstranke z višjo bonitetoredni3,28 € / mesec1.300 €da
Seniorski računupokojenciredni1,65 € / mesec150€da
Račun nerezidentanerezidentiredni ali
občasni
2,20 € / mesecne
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani