Stanovanjski kredit pri Hypo banki

Stanovanjski kredit pri Hypo banki

stanovanjski kredit hypo

Hypo banka je od 11. julija 2016 Addiko Bank. Več o Addiko Bank si preberite tukaj.

Stanovanjski krediti so namenjeni za nakup stanovanja, hiše, vikenda ali garaže, za gradnjo nove ali adaptacijo stare hiše, nakup in komunalno ureditev stavbnega zemljišča, plačilo dokumetacije, ki je potrebna za pričetek gradnje (sem spada gradbeno dovoljenje, lokacijska informacija, …), prav tako pa so namenjeni tudi za izplačilo solastniških ali dednih deležev na nepremičnini ter nakup poslovnega prostora, kadar prostore kupuje oseba svobodnega poklica, kot na primer odvetniki, notarji, zdravniki itd.

Najnižja mesečna obveznost znaša 40 €, najdaljša možna odplačilna doba pa je 30 let. Kreditojemalec lahko izbira med fiksno nominalno obrestno mero in spremenljivo obrestno mero, med katerima je razlika v tem, da je pri fiksni obrestni meri nespremenljiva anuiteta za celotno dobo kreditiranja, pri spremenljivi pa je vezana na referenčno obrestno mero 3-mesečni EURIBOR. Višina kredita je odvisna od dobe za odplačilo, kreditne sposobnosti ter od vrste zavarovanja kredita. Za vse stranke, ki imajo pri banki odprt transakcijski račun, so obrestne mere še ugodnejše.

Kreditojemalcu, ki gradi ali prenavlja stanovanje ali hišo, se lahko izplača v gotovini tudi do 80% kredita, v primeru nakupa nepremičnine pa do 10% kredita. Če zavarujete kredit z zastavo nepremičnine, ga lahko najamete v višini do 70 odstotkov vrednosti le-te, če pa želite, lahko skupaj z družinskimi člani najamete družinski kredit, pri katerem več družinsko povezanih kreditojemalcev odplačuje kredit v pogodbeno določenih deležih. V primeru najema kateregakoli kredita ročnosti nad 5 let je obrestna mera in mesečna obveznost pri Hypo banki za vas nespremenljiva kar prva tri leta.

Pri Hypo banki se kreditojemalec lahko še dodatno zavaruje za primer brezposelnosti oziroma izgube zaposlitve, nezgodne smrti in trajne invalidnosti (zavarovanja BZP/NSI).

V spodnji tabeli so prikazane fiksne in spremenljive obrestne mere za stanovanjski kredit pri Hypo banki (vir).

OBRESTNE MERE ZA STANOVANJSKI KREDIT

PRI HYPO BANKI (JULIJ 2014)

KREDITI S SPREMENLJIVO OBRESTNO MERO
KOMITENTNEKOMITENT
nad 12 do 120 mesecev3 M EURIBOR + 3,00 %3 M EURIBOR + 4,15 %
nad 120 do 240 mesecev3 M EURIBOR + 3,25 %3 M EURIBOR + 4,40 %
nad 240 do 360 mesecev3 M EURIBOR + 3,35 %3 M EURIBOR + 4,60 %
KREDITI S FIKSNO OBRESTNO MERO
do 5 let7,00 %7,75 %
nad 5 do 10 let7,50 %8,00 %
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani