Študentski kredit in obreste mere pri Abanki Vipa d.d.

Študentski kredit in obreste mere pri Abanki Vipa d.d.

študentski kredit abanka

Študentski kredit je kredit za študente z osebnim računom Akeš. Osebni račun Akeš pa je namenjen za preprosto vsakodnevno elektronsko ali klasično poslovanje doma ali v tujini, brez stroškov vodenja, kar je tudi ena od glavnih prednosti le-tega.

Najvišji znesek kredita, ki ga lahko študenti zaprosijo pri Abanki Vipa d.d., je trenutno 2.500 € (za dijake in študente) oziroma 5.000€ (za študente 3. in višjih letnikov, absolvente in podiplomske študente), njegova odplačilna doba pa je do 12 mesecev za dijake in študente nižjih letnikov ter do 36 mesecev za študente 3. in višjih letnikov, absolventov ter študentov na podiplomskem študiju. Kredit se odplačuje v mesečnih obrokih preko trajnega naloga z osebnega računa Akeš. Minimalna mesečna obveznost pa lahko pri študentskem kreditu znaša le 20 €, kar je njegova glavna prednost.

Med glavne značilnosti omenjenega kredita štejemo 100% gotovinsko izplačilo oziroma plačilo po predračunu, pridobitev kredita na podlagi štipencije, družinske pokojnine ali rednega mesečnega priliva (plačila preko študentskega servisa).

Pridobitev študentskega kredita pri Abanki Vipa d.d.

Za pridobitev študentskega kredita se je potrebno oglasiti v eni izmed mnogih poslovalnic Abanke Vipa d.d. ter priložiti osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list), davčno številko, potrdilo morebitnega štipenditorja o nakazovanju štipendije, veljavne račune oziroma predračune v primeru namenskega kreditiranja ter potrdilo o vpisu, iz katerega je razviden letnik vpisa. Omenjene dokumente priložite k izpolnjeni vlogi ter se nato le še dogovorite o podpisu pogodbe, nakazilu sredstev in dobi odplačevanja. Splošni podatki, potek odplačevanja in preostanek odplačila so vam na voljo tudi preko spletne banke Abanet.

Obrestne mere so določene v skladu s Sklepom o obrestnih merah Abanke, nadomestilo za obdelavo vloge in odobritev kredita pa v skladu s tarifo Abanke. Trenutne obrestne mere, ki veljajo od 1.3.2013, lahko vidite v spodnji tabeli (vir).

NOMINALNE OBRESTNE MERE ZA ŠTUDENTSKI KREDIT PRI ABANKI VIPA (od 1.3.2013)
ObdobjeObrestna mera
do 12 mesecev5,30%
do 36 mesecev5,30%
STROŠKI OBDELAVE VLOGE IN

ODOBRITVE ŠTUDENTSKEGA KREDITA

OBDELAVA VLOGE IN ODOBRITEV KREDITANADOMESTILO
kredit do 12 oziroma 36 mesecevbrez nadomestila
PREDČASNO ODPLAČILO KREDITA
izdelava obračuna za kreditne pogodbe, sklenjene do 7.8.2010polovica stroškov odobritve kredita
 

z nominalno obrestno mero: kadar je vsota predčasnih odplačil v dvanajstih mesecih več kot 10.000 EUR, preostanek odplačilne dobe je manj kot eno leto

0,5% od ostanka kredita, toda ne več, kot bi plačal obresti do zapadlosti kredita
z nominalno obrestno mero: kadar je vsota predčasnih odplačil v dvanajstih mesecih več kot 10.000 EUR, preostanek odplačilne dobe je več kot eno leto1% od ostanka kredita, toda ne več, kot bi plačal obresti do zapadlosti kredita
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani