Študentski kredit in obrestne mere pri NLB

Študentski kredit in obrestne mere pri NLB

študentski kredit nlb

Študentski kredit pri NLB je posebna vrsta kredita, ki je namenjena vsem študentom, ki imajo pri banki odprt NLB študentski račun in potrebujejo denarna sredstva za nakup knjig ali plačilo šolnine, najemnine tečajev ali kakšnega potovanja. Študentski kredit lahko študenti sicer porabijo za karkoli, saj jih pri NLB ne bodo spraševali o namenu uporabe denarnih sredstev.

Glavne lastnosti in prednosti študentskega kredita so predvsem nižje obresti in stroški kot pri nekaterih drugih kreditih, možnost najema študentskega kredita tudi brez zavarovanja ter posebne ugodnosti za študente 3. in višjih letnikov. Najvišji znesek zavarovanega kredita, ki ga lahko študenti zaprosijo pri NLB, je trenutno 2.500 €, medtem ko je odplačilna doba največ 12 mesecev. To pomeni, da morajo študenti, ki pridobijo kredit, le-tega odplačati v največ enem letu. Za višino mesečne obveznosti, s katero odplačujete kredit, se lahko študenti sami odločite glede na trenutne finančne razmere in delovno stanje. Tisti, ki imajo redne prihodke in ki želijo prej odplačati kredit, se lahko dogovorijo za višjo mesečno obveznost. Prednosti študentskega kredita sta tudi nespremenljiva mesečna obveznost ter možnost najema kredita brez zavarovanja.

Prednosti za študente višjih letnikov

Kot omenjeno, imajo študenti 3. ali višjih letnikov še dodatne prednosti, če se odločijo za ta kredit. Kredit lahko tako dobijo do največjega zneska 5.000, oziroma 2.500 eur brez zavarovanja kredita, ki ga lahko odplačujejo do obdobja 36 mesecev oz. največ treh let.

Pridobitev študentskega kredita pri NLB je zelo enostavna. V eni izmed mnogih poslovalnic Nove Ljubljanske Banke je potrebno priložiti zgolj osebni dokument, davčno številko ter potrdilo o statusu študenta. Omenjene dokumente priložite k izpolnjeni vlogi ter se nato le še dogovorite o podpisu pogodbe, nakazilu sredstev in dobi odplačevanja.

Tako kot za ostale kredite se obrestne mere tudi za študentski kredit pri NLB lahko s časom spreminjajo. Trenutne obrestne mere in stroške lahko vidite v spodnji tabeli (Vir: http://www.nlb.si/obrestne-mere-krediti).

ŠTUDENTSKI KREDIT NLB OBRESTNE MERE

2015

ObdobjeObrestna mera %
Do 1. leta4,70
Nad 1 do 3 let (študenti 3. ali višjega letnika)4,70
Stroški odobritve študentskega kredita
21 eur

 

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani