Študentski račun pri Banki Celje

Študentski račun pri Banki Celje

studentski racun banka celje

Kot že samo ime pove, gre za račun Banke Celje d.d., ki je namenjen vsem mladim s statusom študenta ali dijaka. Na ta račun lahko študentje in dijaki prejemajo različna nakazila, kot so štipendija ali občasni zaslužki. V primeru, da dijak še nima 18 let, lahko odpre študentski račun ob poroštvu enega od staršev.

Glavne značilnosti tega računa so, da je večvaluten, kar pomeni, da je lahko voden v domači ali v tujih valutah, da lahko imetniki mednarodne kartice Activa/Maestro brezgotovinsko poslujejo ter dvigujejo gotovino doma in v tujini, lahko poravnajo mesečne obveznosti s pooblastilom banki – s trajnim nalogom in direktno obremenitvijo. Prav tako imajo uporabniki študentskega računa možnost uporabe široke mreže bankomatov z oznako BA po vsej Sloveniji ter depozitne enote na bankomatih Banke Celje. Maksimalna dnevna višina dviga na bankomatu je 200,00 €, o vseh transakcijah in stanju na računu pa so uporabniki enkrat mesečno obveščeni z izpiskom.

Novost, ki jo Banka Celje ponuja uporabnikom študentskega računa, je, da se je možno dogovoriti za osnovni limit v znesku 250,00 €.

Prednosti študentskega računa so predvsem naslednje: uporaba bančnega pisma, v katerem so natančna navodila o načinu poslovanja, ter telefonskega bančništva Halo banka, kjer lahko obveznosti poravnajo vnaprej. Prav tako je študentom omogočeno elektronsko poslovanje, kar večino storitev poenostavi in približa uporabniku, možna pa je tudi odobritev izrednega limita. Imetnik lahko pooblasti dve poslovno sposobni osebi, ki v njegovem imenu poslujeta in razpolagata z računom. Študentski račun omogoča tudi avtomatski prenos sredstev med računi ter poslovanje s plačilnimi karticami.

Če bi želeli odpreti študentski račun pri Banki Celje d.d., morate iti do najbližje poslovalnice ter študentje s seboj prinesti veljavno osebno izkaznico ali potni list, davčno številko in veljaven indeks, dijaki pa poleg osebne izkaznice ali potnega lista in davčne številke še potrdilo o šolanju.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani