Transakcijski račun mladih (študentski račun) pri Banki Koper

Transakcijski račun mladih (študentski račun) pri Banki Koper

študentski račun banka koper

Študentski račun oziroma transakcijski račun mladih pri Banki Koper je poseben račun, ki je namenjen dijakom in študentom do dopolnjenega 27. leta starosti, ki redno ali občasno prejemajo razna denarna sredstva. Na ta račun lahko mladi prejemajo štipendije, študentske plače, žepnine in ostale prilive ter lahko prek računa opravljajo in izvršujejo razne plačilne transakcije.

Glavne prednosti tega računa so brezplačno vodenje, saj študentom in dijakom ni potrebno plačati nobenega mesečnega nadomestila za ta račun. Poleg tega lahko starši z odprtjem trajnega naloga enostavno in hitro prenesejo denarna sredstva na ta račun. Poleg omenjenih prednosti so pozitivne lastnosti še možnost poslovanja s spletno banko Banka IN, poslovanje in dvigovanje denarja prek bankomatov in POS terminalov po Sloveniji z uporabo kartice Activa Maestro ali debetne plačilne kartice Active Visa Inspire ter ob določenih pogojih še možnost prekoračitve pozitivnega stanja na transakcijskem računu. Račun mladih je lahko večvalutni, saj lahko dijaki in študenti na njem poslujejo z domačo valuto (EUR), pa tudi v tujih valutah, ki jih Banka Koper dnevno objavlja na tečajni listi.

O vseh izvedenih plačilnih transakcijah na računu mladih Banka Koper študente in dijake obvešča z izpisom transakcijskega računa. izpisek komitenti prejmejo brezplačno enkrat na mesec na dogovorjeni način – bodisi preko spletne BankeIn ali pa po pošti.

 

Odprtje tega računa je zelo hitro in enostavno. Dijaki in študenti, ki ga želijo pri banki odpreti, morajo predložiti zgolj veljaven osebni dokument s fotografijo ter davčno številko. Poleg tega lahko banka zahteva še potrdilo o statusu študenta oziroma v določenih primerih še drugo dokumentacijo. Ta račun je za mlade zagotovo odlična izbira, saj se tako ob ugodnih pogojih počasi naučijo poslovanja z računi in karticami ter imajo vedno  vpogled na njihovo aktualno finančno stanje.

 

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani